PONIEDZIAŁEK – 8.07.2019

śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem oraz dodatkiem FIX-ów. Pieczywo mieszane z masłem oraz szynka ''szwagra'', pomidor, szczypiorek. Woda przegotowana z cytryną i miodem, rodzynki, słonecznik oraz ''mieszanka studencka'' . 

obiad: Zupa – truskawkowa z makaronem i śmietaną. Ziemniaki – kotlet schabowy panierowany oraz fasolka szparagowa i marchewka ''junior'' z masłem i bułeczką. Kompot śliwkowy.

podwieczorek: Herbata – budyń śmietankowy z sokiem wiśniowym, 1/4 jabłka, czereśnie, kompot.

WTOREK – 9.07.2019

śniadanie: Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ''kiełbaski z cielęciną '' na gorąco,  ketchup dla dzieci, papryka  czerwona tarta, pomidor, rzodkiewka. Herbatka ''owocowa dla dzieci''.

obiad: Zupa – botwina z ziemniakami, jajkiem i śmietaną. Naleśniki z serem polane sosem z jagód i borówki amerykańskiej z jogurtem naturalnym. Kompot truskawkowy.

podwieczorek: Kakao – ciasto cytrynowe (własny wyrób), 1/2 banana, woda mineralna do picia.

ŚRODA – 10.07.2019

śniadanie: Zacierki na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka, ogórek małosolny. Herbatka rumiankowa z koprem, napój z mleka sojowego z truskawkami i jogurtem naturalnym, 1/4 jabłka.

obiad: Zupa krem z zielonego groszku. Ziemniaki – pulpet mięsny w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka kiszonego z jabłkiem, cebulą i oliwą. Kompot z czarnej porzeczki.

podwieczorek: Mleko – chałka drożdżowa z masłem i dżemem morelowym, soczek jabłkowo-marchwiowy.

CZWARTEK – 11.07.2019

śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, jajko. Napój jabłkowo-marchwiowy, herbata z cytryną, 1/4 gruszki.

obiad: Zupa – koperkowa. Kasza jęczmienna – gulasz wołowy, surówka z buraczków. Kompot  z czerwonej porzeczki i jabłek.

podwieczorek: Herbata z cytryną, Hot-Dog z kiełbaską cielęcą i ketchupem dla dzieci, arbuz.

PIĄTEK – 12.07.2019

śniadanie: Kawa z mlekiem. Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa ''krakowska'', sałata, pomidor, marchewka do gryzienia. Woda przegotowana z limonką i miodem, kompot, truskawki.

obiad: Zupa – grochowa. Kluski leniwe z masłem i bułeczką, marchewka tarta z jabłkiem i jogurtem naturalnym. Kompot agrestowy.

podwieczorek: Mleko – kajzerka z masłem i miodem, mandarynka cała.